top of page

Kvinde kend din cyklus synkronisering!
- Og brug den både privat og i dit professionelle liv


Har du overvejet om din succes både privat, på dit job eller i din egen virksomhed ville være mere produktiv hvis du brugte din hormonelle cyklus som skabelon og planlægnings partner?Hvad nu hvis nøglen til din succes og timing for udførelsen af et helt særligt samarbejde hang sammen med din hormonelle cyklus?


Eller hvad nu hvis der var et bestemt tidspunkt i din cyklus hvor det var mest optimalt at bede om lønforhøjelse?


Der kan faktisk være! 


Som kvinde kan du opnå store fordele ved at bruge “cyklus synkroniseringen”. Den kan hjælpe dig med at blive mindre reaktiv og mere strategisk. 

Så hvorfor ikke udnytte den fordel aktivt?


Hvis du lærer at synkronisere din kvindelige cyklus med al planlægning i hele dit liv - både på dit arbejde, i din virksomhed og din fritid, så vil denne ultimative “bio-hack” hjælpe dig med at høste meget mere produktivitet og energi, samt  i sidste ende en meget større gevinst på flere plan.


Der er masser af data der underbygger den stærke effekt som de kvindelige “menstruations hormoner”, østrogener og progesteron, har på vores neuro kemi. Desværre har de fleste artikler, historisk set, fokus på de negative effekter og ubalancer vedr. disse hormoner, i stedet for de muligheder der er, hvis cyklussen og hormonerne bruges positivt. 


Historisk set har der også, ved første tegn på ubalance, været fokuseret på, at undertrykke kvindens naturlige cyklus med syntetiske hormoner.  Først for nylig er kvinder blevet lært, at udnytte de forskellige faser i deres cyklus og se dem som den mulighed og styrke det giver for at lære sig selv, sin krop og sin cyklus endnu bedre at kende.


Er du ikke allerede i gang med at bruge din cyklus aktivt, så er der her en beskrivelse der kan hjælpe dig på vej:


Menstruationsfasen kan opdele i 4 faser under forskellige hormonelle påvirkninger.


Fase 1 - Follikelfasen - her er du en kreativ superstar

Der er i denne fase, at din cyklus spejler det største potentiale inden for produktivitet og kreativitet. Du har simpelthen adgang til den største mængde kreativ energi i hele din cyklus.

Dit hormonproduktion er lav og østrogenproduktionen er så småt begyndt at blive større.

Du er åben overfor nye ting og dette tidspunkt i din cyklus er særlig godt til at starte nye projekter, brainstorme med dig selv eller andre og  planlægge den kommende måned. Drrøm stort. Planlæg hvordan du vil indtage verden.


(Selvom denne fase egentlig starter fra din menstruation første dag og ca. 14 dage frem, så vil den største og mest positive kraft ligge, når din menstruation er ophørt. Alt efter hvor længe du bløder, vil det være ca. fra 5-7 dage efter din menstruation første dag og frem til ca. 14. dag efter din menstruations første dag. Du vil ofte kunne finde beskrivelser om cyklus synkronisering, hvor follikelfasen beskrives som fasen efter menstruation. Set med de jordemoderfaglige briller vil jeg blot sige at det egentlig ikke er helt rigtigt ;-).Fase 2 - Æg Løsningsfasen - den store kommunikator

Kommunikation og samarbejde har sit største potentiale på dette tidspunkt i din cyklus. Kemien i din hjerne, på lige præcis dette tidspunkt af din cyklus, højner dine verbale evner markant. Brug dette tidspunkt i din cyklus til at bede om lønforhøjelse, forhandle vigtige aftaler og planlæg den vigtige samtale som du har haft i tankerne at have med nogen.


(Denne fase har et forholdsvis lille “vindue”. Fasen ligger ca. 10-14 dage efter din menstruations første dag. Dog siger man oftest på 14. dag efter menstruationens første dag. Fasen varer typisk kun i 24-48 timer. Men husk på at alle kvinder er forskellige og derfor kan det med dagene variere en smule. Jeg ser artikler hvor denne fase beskrives som værende 6 dage lang. Det er jeg ikke enig i! -men jeg kan være enig i, at alt i den kvindelige cyklus er en glidende overgang og at alle har forskellig længde på deres cyklus. Med mindre du som kvinde bor sammen med andre menstruerende kvinder. Så svinger jeres cyklus sikkert i takt)


Fase 3 - Luteal fasen - ren power


Dette er den optimale fase i din cyklus til at få ting gjort. Du er allermest opgaveorienteret og du kan mærke stor tilfredsstillelse i forhold til at få færdiggjort projekter på dette tidspunkt. Heldigvis er dette den længste fase af din cyklus. Dit fokus er super godt og du har øje for detaljer. Dit arbejdsflow er bare fantastisk. Færdiggør dine projekter, lav dine administrative  opgaver, dit regnskab og dine månedlige rapporter.


(Som sagt er denne fase den længste i den kvindelige cyklus. Fra ægløsningen til din menstruation - så det vil sige ca. 14 dage efter din menstruations første dag og til du igen begynder at bløde).


Fase 4 - menstruationsfasen - Intuition og refleksion


Denne fase i din cyklus er tidspunktet til at evaluere og til at lytte til din intuition. Din højre og venstre del af din hjerne kommunikerer meget mere kraftfuldt. Du er virkelig i stand til at indtage dit helt særlige intuitive men alligevel analytiske mindset. At reflektere over den forgangne måned. Hvordan var din performance? Hvordan har du det med dine kollegaer?, dine samarbejdspartnere? eller din familie? Går din virksomhed som du ønsker? - eller dit job? Hvilke store forandringer skal du foretage dig på disse områder for at blive succesfuld og lykkelig?


(Kort og godt er dette fasen hvor du bløder. En kvindes cyklus beskrives ofte som “menstrautions cyklus” og vil i gennemsnit være 28 dage. Dog er det ikke ualmindeligt med en cyklus på 21-35 dage. Kvinder er alle forskellige)


Comments


bottom of page