top of page

Healing med solen

- en guidet meditation til at styrke dig selv endnu mere.


Elsker du også solen? 

  

Jeg har altid haft opmærksomhed på solen og dens kraft som healer.

Så i sommermånederne husker jeg at give det ekstra opmærksomhed, når jeg er i solen. Altså at solen er en fantastisk healer i sig selv.


Jeg husker at sætte intentionen på at modtage den healing som solen bringer, når jeg mærker dens varme stråler og at påskønne alt det, som solen giver os. Jeg sender den gerne en tak når jeg mærker dens varme og husker på, at nu giver solen mig noget ekstra…….. ud over den gode varme fornemmelse selvfølgelig. Jeg har lige været på en skøn ferie på en græsk ø. Her slapper jeg af og nyder både sol og hav. Jeg elsker at vågne tidligt og gå alene ned til havet og sidde og meditere og forbinde mig med stedets energier og mærke at morgen solen tager til i styrke.


Husk også:


 • At du optager D vitamin når din bare hud er i solen.


 • At solens varme stråler udløser oxytocin, der frigøres i dit centralnervesystem, så du spænder af, får ro og så mængden af kortisol i blodet nedsættes. Dit blodtryk og din puls vil dale og du vil føle velvære og varme. 

(Berøring og kram er selvfølgelig med til at stimulere oxytocin mest - men det er da smart at du kan få en virkning fra solen også.)


Tænk også bare på at uden sol, så ville træerne ikke vokse og vi ville ikke kunne høste grøntsager osv. Der er rigtig mange ting som vi måske af og til tager for givet, hvor solen har sin del i processen.


Meditationen her under kan du bruge i solen eller hvis du  synes at vejret er for gråt og du trænger til lidt af solens afslappende energi.

Healende sol meditation


 • Sæt dig eller læg dig godt til rette.

(Hvis vejret er godt, kan du med fordel lægge dig direkte på en græsplæne. Så modtager du samtidig den gode effekt af “earthing”) - og solenergien vil give dig ekstra kraft til denne healing.

 • Luk dine øjne

 • Start med at mærke hele din krop.

 • Mærk her efter “underlaget” -  hvor du sidder eller ligger. 

 • Tag et par meget dybe vejrtrækninger hvor du fylder dine lunger så meget du kan (gennem næsen) og puster langsomt ud igen (gennem næsen)

 • Mærk hvordan du nu begynder at slappe mere af.

 • Forestil dig nu at solens stråler rammer din navle og at du fra din navle mærker og forestiller dig at en sol/cirkel breder sig ud og bliver større og større med din navle som midtpunkt.

 • Forestil dig at solen tager til i kraft og i farve. 

Forestil dig hvordan den bliver mere og mere gul og at en healende kraft nu begynder at vokse i den store gule sol fra din navle og ud i en stor cirkel.

 • Du fortsætter med at trække vejret dybt og langsomt. Ind gennem næsen og ud gennem munden. Og for hver indånding mærker du hvordan kraften i solen tager til og bliver stærkere og stærkere og endnu tydeligere og for hver indånding. 

 • Du mærker også hvordan du nu, hvor solen i din krop er taget til i farve og styrke, fyldes med en kraftig healende energi.

 • Du mærker hvordan du fyldes med styrke.


Du kan fortsætte healingen på denne måde i 10 minutter eller mere.


Herefter kan du åbne dine øjne  og strække dig lidt og være klar til at fortsætte din dag med fornyet energi og styrke.


Rigtig god fornøjelse - nyd de mange soltimer der er på vej………コメント


bottom of page