top of page

Brug det tredje chakras energi potentiale og find den sunde balance i ego energien.

Jeg tog blog skriveriet med mig under armen på Nibe Festival, hvor jeg var inviteret sammen med min datter Rose Svane, der skulle afholde hækleworkshops. Jeg havde sat intentionen om at skrive om Solar Plexus - det tredje Chakra. 

Bl.a. om opmærksomheden på de maskuline og feminine energi (u)balancer der ligger her. Men også om det tredje chakras potentiale helt generelt.Jeg manglede et godt eksempel på den balancerede maskuline energi ind i det feminine, og jeg sad og funderede lidt, da en ung fyr trådte ind i workshop teltet og satte sig ned for at hækle. Et armbånd den første dag og en festivals hat på dag nummer to. 


Det blev det helt perfekte eksempel på hvordan hækling også kan bidrage med at balancere den smukke maskuline energi og råstyrke med det feminine aspekt. Her båret ind af flere elementer. Både det som hækling faktisk kan bidrage med af grounding og ro, men også en positiv udligning af, at vi gennem tid har lært at kønsopdele  mange klassiske håndværk. 


En musikfestival er måske heller ikke det mest typiske sted for unge fyre at slå sig ned for at hækle - så for de der gjorde det, så må man virkelig “tage hatten af”.
Når det så er sagt, så handler en balanceret energi i det tredje chakras også om, at respektere hvem du i sandhed er. Mand som kvinde. Mænd skal være stolte af deres maskulinitet og kvinder af deres femininitet. Mænd kan med fordel hente feminin energi til at balancere deres maskuline sider og kvinder kan gøre det omvendte. Desværre er der ofte en tendens til et skred hvor det for store fokus på køn, roller og opgaver, får en ubalanceret form som kan påvirke balancen i det tredje chakra.

Mænd må gerne åbne døre, betale for en date og bære indkøb hjem. De må også gerne være forsørgeren og beskytteren. Og hvis du som mand ønsker at gå hjemme med jeres børn mens din partner går på arbejde - så hop ud i det. 


Kvindens rolle i familien bærer i større grad præg af, at de kan tjene deres egne penge, dyrke hardcore sport på lige fod med mændene og de kan endda få sig deres egne børn helt uden hjælp fra en mandlig partner. Hurra for alt det!

Desværre er det samtidig en udvikling der gør at kvinder skal være opmærksomme på energibalancen de har i deres tredje chakra, så det maskuline element ikke sætter for stort et præg på balancen mellem den feminine og den maskuline energi.


Både mænd og kvinder er nødt til at regne ud hvordan de skal respektere deres sande natur og samtidig huske på det moderne livs forventninger. 

Alt handler jo om balance så vi skulle gerne kunne flekse ind og ud af de "stereotype køns kasser” og selv mærke efter hvad der bidrager til,  at vi hver især finder vores egen gode balance via styrken i energien og går med bedst mulig balance i vores tredje chakra.


Og helt generelt og uden at lægge det maskuline og feminine køn ind i balanceringen af det tredje chakra, så kan du, som med alle energier, bruge tredje chakras energi til positive eller negative formål, alt efter hvilket perspektiv du vælger.


Når vi for alvor har fået åbnet og bragt vores tredje chakra i balance og harmoni, mærker vi for alvor en følelse af kraft i vores handlinger.. Følelsen af effektivt at kunne manifestere ønsker og behov samt gøre en forskel i vores liv kommer til stede. Når det tredje chakra er helt balanceret, fremkalder den kraft en fremadrettet bevægelse, så vi kan nå vores mål.

Et stærkt tredje chakra vil gøre at du stråler klart i verden


Som med alle energier kan du bruge tredje chakras energi til positive eller negative formål, alt efter hvilket perspektiv du vælger.

I den ubalancerede form vil det til gengæld frembringe egoistiske og ineffektive handlinger.


Når det så er sagt, så skal vi anerkende at egoet er en del af os. Inden for mange “retninger” betragtes egoet som noget dårligt. Som noget man skal “komme af med” for at blive et helt igennem spirituelt menneske. Det er dog en indstilling, der også kan bidrage til ubalancer. I den balancerede form så er vores ego en naturlig form af dem vi er. Og i visse roller som vi påtager os, kan vi blive nødt til, at tage egoet til os som vores ven og bruge det som en positiv drivkraft. Balance er og bliver det helt store "Buzzword" i den her sammenhæng også. Og en rigtig fin balance med dit ego finder du via sund opmærksomhed på det. Læg mærke til hvornår du er selvcentreret. Dunk ikke dig selv i hovedet. Respekter hellere dit egos budskaber og gør så noget for at bringe situationen i balance.


Skal man anbringe vores land i en chakra energi, ville det på mange måder være netop "i det tredje chakras energi". Danskerne er et folk der præsterer mere end forventet og som hele tiden er på farten. Vi kræver ofte at butikkerne har åbent næsten døgnet rundt alle dage om ugen. Vi vil gerne have alt. Have det sidste nye, have alting større, bedre, hurtigere og stærkere.

Som samfund tenderer vi at den enkelte klatrer op ad en usynlig stige og at vi overstråler hinanden. Det er oftest via anerkendelse i form af præstation via uddannelse og karriere at vi måles og (u)synligt belønnes.


Det er en samfundets ildkraft der er løbet løbsk. På et tidspunkt bliver det nødvendigt at indse at der skal ændres retning så der kan skabes en sundere harmoni og balance.

Comments


bottom of page